9 martie 2013

Uniunea Ofiţerilor în Rezervă „STEJARUL” a comemorat ziua de 2 martie 1992

PLDM La 2 martie 2013, membrii Uniunii Ofiţerilor în Rezervă „STEJARUL” au participat la activităţile dedicate comemorării a 21 de ani la începerea acţiunilor de luptă în regiunea transnistreană a Republicii Moldova. Membrii Uniunii, în rândurile căruia sunt zeci de combatanţi, sunt şi în ziua de astăzi pe primă linie a evenimentelor politice din ţară.
La slujba de pomenire, depunerea de flori la Monumentul Ştefan cel Mare, la marşul comemorativ şi mitingul la Complexul memorial „Eternitate” au participat peste o sută de membrii ai Uniunii.
La mitingul de la Complexul memorial „Eternitate” a luat cuvântul colonel(r) Alexandru Gorgan, ex-viceministru al Apărării, ex-secretar al Consiliului Suprem de Securitate al R. Moldova, cavaler al Ordinului Ştefan cel Mare. În discursul său el a menţionat cauzele declanşării acestui conflict, precum şi consecinţele lui. Gorgan a atenţionat asupra necesităţii de a îmbunătăţi nivelul protecţiei sociale a veteranilor de război şi a membrilor familiilor lor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile care nu au legatura cu continutul articolului postat vor fi sterse de catre moderator.
Din respect pentru cititori, recomandam sa va semnati cu nume si prenume.