7 iunie 2013

Comunicat de presă


IMG_0144Pe data de 6 iunie membrii activi din Chișinău ai Consiliului Unirii s-au întrunit în ședința tradițională și au discutat mai multe chestiuni, în special legate de manifestarea pe care urmează să o desfășoare componentele CU pe data de 28 iunie la Chișinău, când se împlinesc 73 de ani de la ocuparea Basarabiei.
Membrii Consiliului Unirii au decis să contribuie prin toate mijloacele la pregătirea acțiunii, menite să spele rușinea trăită de basarabeni pe data de 9 mai 2013, când reprezentanți ai cercurilor imperiale rusești au venit la festivitatea în stil sovietic, patronată de Ambasada Rusiei, ofensând demnitatea națională a românilor, care dau identitate populației din Republica Moldova.
S-a discutat și despre pașii concreți pentru crearea Fundației ”Turnul Libertății”, menite să contribuie la colectarea mijloacelor pentru reedificarea ”Turnului Dezrobirii Basarabiei” în apropiere de Chișinău, care a fost înălțat după eliberarea Basarabiei de trupele sovietice, dar care a fost distrus de regimul comunist după numai doi ani.
IMG_0145S-a propus și s-a decis să se adreseze partidelor politice și socității civile curajoase, nemembre ale Consiliului Unirii, să se alăture acțiunii de la 28 iunie, pentru a se manifesta solidaritate românească și civilă în fața presiunilor impertinente ale Moscovei.
Invitatul CU, pornind de la obiectivul consolidării și extinderii platformei politice românești, a fost deputatul Mihai Godea, președintele Partidului ”Alternativa Democratică”. Dl Godea și-a expus viziunile despre problema românismului, identitatea și conștiința națională în Republica Moldova, perspectiva refacerii unității naționale românești și imperativul promovării obiectivului unionist.
Membrii prezenți au luat cunoștință de poziția exprimată de parlamentarul, liderul PAD, de formație istoric, și au formulat întrebări, la care au primit răspunsuri, exprimându-și opiniile în cadrul unor discuții libere.
Următoarele invitații la ședința tradițională a CU vor fi adresate dlor Mihai Ghimpu, Valeriu Saharneanu, Vasile Costiuc, altor lideri politici.
Serviciul de presă al CU